Välkommen till en av årets första tävlingar


Lördagen den 1 april 2017 går ASICS Premiärmilen för elfte gången. Loppet är utmärkt för dig som vill testa formen inför vårens och sommarens tävlingar. Och för dig som helt enkelt vill kickstarta träningen för året. Loppet är också seedningslopp för Asics Stockholm Marathon
Anmälan

Du anmäler dig enkelt och bekvämt här.
Ju snabbare du anmäler dig desto bättre pris får du på ASICS Premiärmilen. Prismatrisen visar de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2017.
Du väljer mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din Internetbank.
• Betala med Visa eller MasterCard.
• Betala med faktura via Klarna.

Du skall vara född 2002 eller tidigare för att delta. Genom att anmäla dig till loppet godkänner du Premiärmilens allmänna villkor.
Anmälan är personlig, din startplats kan inte överlåtas till annan person.

Banan

2016 fick ASICS Premiärmilen en ny bana. Start- och målområde ligger ca 500 meter från T-banestationen Universitetet. Du springer ett varv på en relativt flack och snabb 10 kilometersbana. Underlaget är främst asfalt. Banan är kontrollmätt av Micke Hill som är en av Svenska friidrottsförbundets godkända banmätare.

Tävlingsklass och motionsklass

Premiärmilen har fyra klasser:
• Tävlingsklass herrar. Start kl 11.00.
• Tävlingsklass damer. Start kl 11.00.
• Motionsklass herrar. Start kl 11.10 alt 11.20.
• Motionsklass damer. Start kl 11.10 alt 11.20.

Vi rekommenderar manliga löpare som siktar på en tid under 43 minuter och kvinnliga löpare som siktar på en tid under 49 minuter att anmäla sig i tävlingsklassen.Tidtagning

Vår samarbetspartner, RaceTimer, svarar för tidtagningen. Med hjälp av ett chip på nummerlappen noteras din tid från det att du passerar startlinjen till du passerar mållinjen. Du får också din mellantid vid 5 000 m. Vill du ha ditt resultat via SMS så beställer du det när du anmäler dig.

Har du några frågor?

Undrar du över något så kontakta gärna ASICS Premiärmilens kansli:
E-mail: info@premiarmilen.se
Telefon: 08-545 664 40 måndag–fredag kl 9–12 och 13–16.