INFÖR ASICS PREMIÄRMILEN


Här hittar du allt du kan behöva veta innan din start i ASICS Premiärmilen.Startbevis
Ditt startbevis får du via e-mail. Har du anmält dig senast 9 mars kommer det på mailen inom några dagar. Anmäler du dig senare får du ditt startbevis via e-mail inom några dagar efter anmälan. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp. Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling.

Nummerlappsutdelning på Runners Store
Du hämtar din nummerlapp på Runner's Store på Regeringsgatan 26 den 22-23 mars kl 10.00-19.00. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du lämna startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp. Reser du långväga kommer det vara möjligt att hämta ut din nummerlapp i Informationstältet i evenemangsområdet kl. 09.00 den 24 mars.

Nummerlappen är personlig och får inte överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Rabatt och specialerbjudande
Är du bland de 300 första som hämtar din nummerlapp får du en ASICS produkt till ett värde av 100 kr. Dessutom erbjuder Runners Store 20% på ASICS sortiment under perioden 22-25 mars.

Direktanmälan
Om du missat att anmäla dig till ASICS Premiärmilen, kan du göra det på plats (i mån av plats) både vid nummerlappsutdelningen den 22-23 mars och vid evenemangsområdet den 24 mars. Priset är då 425 kr, endast med kortbetalning.


EVENEMANGSOMRÅDE

Hitta Hit
Norra Djurgården, där ASICS Premiärmilen avgörs, ingår i Nationalstadsparken, ett skogsområde som bjuder på unika naturvärden. Området är naturskyddat, vi ber dig därför att tänka på miljön vid val av transport på evenemangsdagen.

Det smidigaste sättet att ta sig ut till evenemangsområdet är att tunnelbanans röda linje 14 till Universitetet eller buss 40, 540, 608 eller 676 (hållplats Universitetet eller Norra Universitetet). Ytterligare information finns på sl.se. Från T-banestationen följer du den blåvita snittslingen till starten.

Parkering
För dig som tar bil finns det ett fåtal parkeringsplatser på Frescatiområdet och vid Stockholm Sportscenter. Observera att Universitetets stora parkering, söder om Universitetsbyggnaden är avgiftsbelagd. Rådande parkeringsbestämmelser gäller så läs skyltningen noga.

Uppvärmning
Ledare från TSM-Running kommer att leda uppvärmningen som startar 45 minuter innan respektive start och varar ca 15 min. Uppvärmningen består av en lugn uppvärmningsjogg följt av dynamisk rörlighet, löpskolningsövningar och avslutas med ett puls- och farthöjande koordinationslopp.

BANAN

Här kan du läsa mer om banan som är 10 000 m och kontrollmät av Svenska Friidrottsförbundets banmätare Mikael Hill.

Start
Vi rekommenderar dig att ställa dig i någon av följande grupper för att nå maximal löprytm och för att få bästa resultat:
" 11.00 för deltagare som springer milen under 42 min
" 11.10 för deltagare som springer milen mellan 42-50 min
" 11.20 för deltagare som springer milen mellan 50-54 min
" 11.30 för deltagare som springer 55 min eller långsammare

Starttiderna kan komma att justeras något, dvs det kan bli fler startgrupper med snävare tidsintervall och deltagarantalet kräver så.

Maraklar med farthållare och seedning
ASICS Premiärmilen kommer 2018 att vara det enda milloppet som är seedningsgrundande för ASICS Stockholm Marathon. För att ge dig allra bästa chans att nå din drömtid på milen har vi proffsiga farthållare från Garmin som kommer att hjälpa dig att springa din snabba mil.
De tider farthållarna håller är baserade på de seedningstider som gäller för ASICS Stockholm Marathon. Farthållarna kommer att springa med en flagga som tydligt markerar vilken sluttid de siktar på.

Farthållare - start kl 11.00
" Sub 38.30 minuter
" Sub 42 minuter

Farthållare - start kl 11:10
" Sub 42 minuter
" Sub 46 minuter
" Sub 49 minuter

Farthållare - start kl 11:20
" Sub 49 minuter
" Sub 51.30 minuter

Farthållare - start kl 11:30
" Sub 55 minuter
" Sub 60 minuterSERVICE

Omklädning
Vi rekommenderar att du kommer ombytt till evenemanget. Vid start- och målområdet finns ingen möjlighet till omklädnad. För 40 kr kan du byta om i Stockholm Sportscenter som ligger ett par hundra meter från T-banestationen Universitetet. Från hallen är det c:a 800 m till evenemangsområdet Följ ASICS Premiärmilens snitslar.

Toaletter
Det finns toaletter i samband med evenemangsområdet. Använd toaletterna, inte naturen.

Klädinlämning
Det finns ett område för klädinlämning i anslutning till evenemangsområdet. Riv av den perforerade delen längst ner på nummerlappen och sätt fast den hålade lappen på ryggsäcken/påsen med överdragskläder som lämnas in i klädinlämningen vid tävlingscentrumet. Den andra lappen lägger du i påsen/ryggsäcken.

Värdesaker
Lämna inga värdesaker i omklädningsrummen! Lämna dem till värdesaksinlämningen som ligger i anslutning till informationstältet nära målet. Du får tillbaka värdesakerna efter loppet mot uppvisandet av din nummerlapp.
OBS! Vi kan endast ta emot mindre saker såsom plånböcker, nycklar och mobiltelefoner etc.

Dela ditt lopp live
Låt familj och vänner följa och stötta dig under hela ditt ASICS Premiärmilen. I år kan alla deltagare använda RaceONE, en app. som ger officiella resultat under hela ditt lopp. Med hjälp av GPS:en i din mobil kan familj och vänner följa och stötta dig under hela loppet.

Så här gör du:
1. Ladda ner - RaceONE finns för Iphone och Android. Läs mer på raceone.com
2. Anmäl dig - Starta appen och anmäl dig på rätt lopp
3. Dela - Berätta för familj och vänner om RaceONE så att de kan följa dig live
4. Starta - Aktivera loppet i RaceONE innan start. Ta med mobilen när du springer, starten går automatiskt när du passerar startlinjenMålgångsservice
När du går i mål får du först din fina medalj. Sedan bjuder vi på vatten, banan och en kexchoklad (innehåller mjölk, sojabönor, vete).

Resultat och videofilmning
Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan här på hemsidan. Alla löpare videofilmas vid målgången. Senast dagen efter loppet kan du gå in på hemsidan, se och dela videon på dig själv när du springer i mål.

KONTAKT

Har du några frågor inför ASICS Premiärmilen så kontakta gärna oss på telefon; 08-545 664 40 (vardagar kl 9.00-12.00 och 13.00-16.30) eller på mejl: info@premiarmilen.se
Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.