Direktanmälan

Om du missat att anmäla dig till ASICS Premiärmilen, kan du göra det på plats (i mån av plats) både vid nummerlappsutdelningen den 28-29  mars och vid evenemangsområdet den 30 mars. Priset är då 450 kr, endast med kortbetalning/Swish. 

DELTAGARINFORMATION

DELTAGARINFORMATION FÖR DIG SOM SKA DELTA I ASICS PREMIÄRMILEN DEN 30 MARS 2019

Startbevis

Ditt startbevis får du via e-mail den 16 mars. Anmäler du dig efter den 16 mars får du ditt startbevis via e-mail inom några dagar efter anmälan. Ta med startbeviset när du hämtar din nummerlapp. Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling.

Nummerlappsutdelning på Runner Store

Du hämtar din nummerlapp på Runners Store på Regeringsgatan 26, den 28-29 mars kl. 10.00-19.00. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du lämna startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp. Reser du långväga kommer det vara möjligt att hämta ut din nummerlapp i Informationstältet i evenemangsområdet kl. 09.00-11.00 den 30 mars.

Nummerlappen är personlig och får inte överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader. På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Rabatt och specialerbjudande
Är du bland de 300 första som hämtar din nummerlapp får du en ASICS produkt till ett värde av 100 kr.

Mot uppvisande av nummerlappen har du 20% på hela ASICS sortiment på Runner’s Store (exklusive MetaRide) den 28-31 mars.

Direktanmälan

Om du missat att anmäla dig till ASICS Premiärmilen, kan du göra det på plats (i mån av plats) både vid nummerlappsutdelningen den 28-29  mars och vid evenemangsområdet den 30 mars. Priset är då 450 kr, endast med kortbetalning/Swish. 

EVENEMANGSOMRÅDE

Hitta Hit

Norra Djurgården, där ASICS Premiärmilen avgörs, ingår i Nationalstadsparken, ett skogsområde som bjuder på unika naturvärden. Området är naturskyddat, vi ber dig därför att tänka på miljön vid val av transport på evenemangsdagen.

Det smidigaste sättet att ta sig ut till evenemangsområdet är att tunnelbanans röda linje 14 till Universitetet eller buss 50, 540, 608 eller 676 (hållplats Universitetet eller Norra Universitetet). Ytterligare information finns på sl.se. Från T-banestationen följer du den blåvita snittslingen till starten.

Parkering

För dig som tar bil finns det ett fåtal parkeringsplatser på Frescatiområdet och vid Stockholm Sportscenter. Observera att Universitetets stora parkering, söder om Universitetsbyggnaden är avgiftsbelagd. Rådande parkeringsbestämmelser gäller så läs skyltningen noga.

Uppvärmning

Ledare från ASICS Frontrunners kommer att leda uppvärmningen som startar 45 minuter innan respektive start och varar ca 15 min. Uppvärmningen består av en lugn uppvärmningsjogg följt av dynamisk rörlighet, löpskolningsövningar och avslutas med puls och farthöjande koordinationslopp.

BANAN

Här kan du läsa mer om banan som är 10 km och kontrollmät av Svenska Friidrottsförbundets banmätare Mikael Hill.

 

 

Start

Vi rekommenderar dig att ställa dig i någon av följande grupper för att nå maximal löprytm och för att få bästa resultat:

11.00 för deltagare som springer milen under 42 min
11.05 för deltagare som springer milen under 42 min
11.10 för deltagare som springer milen mellan 42-50 min
11.15 för deltagare som springer milen mellan 42-50 min
11.20 för deltagare som springer milen mellan 50-54 min
11.25 för deltagare som springer milen mellan 50-54 min
11.30 för deltagare som springer 55 min eller långsammare
11.35 för deltagare som springer 55 min eller långsammare

Starttiderna kan komma att justeras något, dvs det kan bli fler startgrupper med snävare tidsintervall om deltagarantalet kräver så.

Maraklar med farthållare och seedning

ASICS Premiärmilen kommer 2019 att vara det enda milloppet som är seedningsgrundande för ASICS Stockholm Marathon. För att ge dig allra bästa chans att nå din drömtid på milen har vi proffsiga farthållare från Garmin som kommer att hjälpa dig att springa din snabba mil.
Farthållarna kommer att springa med en flagga som tydligt markerar vilken sluttid de siktar på. Din tid på Asics Premiärmilen gör att du blir automatiskt seedad till Asics Stockholm Marathon.

Farthållare – start kl 11:00
• Sub 38.30 minuter

Farthållare  – start kl 11:05
• Sub 38.30 minuter
• Sub 42 minuter

Farthållare  – start kl 11:10
• Sub 42 minuter
• Sub 46 minuter
• Sub 49 minuter

Farthållare – start kl 11:15
• Sub 46 minuter
• Sub 49 minuter

Farthållare – start kl 11:20
• Sub 51.30 minuter

Farthållare – start kl 11:25
• Sub 51.30 minuter

Farthållare – start kl 11.30
• Sub 55 minuter
• Sub 60 minuter

Farthållare  – start kl 11.35
• Sub 55 minuter
• Sub 60 minuter

SNABBASTE TJEJ OCH KILLE TILL 3 KM VINNER 2 500 KR

Du kanske inte vinner ASICS Premiärmilen – men du kanske är först till tre kilometer. Vår samarbetspartner Medistus arrangerar en spurttävling i tävlingen. Vid 3 km finns tidtagning och måldomare som ser till att allt går rätt till. Men du – se till att du har krafter kvar, för vi vill att du tar dig i mål.

SVERIGE SPRINGER GÖR REPORTAGE
Se filmat reportage från ASICS Premiärmilen på Sverigespringer.se dagen efter loppet, söndag 31 mars.

SERVICE

Omklädning
Vi rekommenderar att du kommer ombytt till evenemanget. Vid start- och målområdet finns ingen möjlighet till omklädnad. För 40 kr kan du byta om i Stockholm Sportscenter som ligger ett par hundra meter från T-banestationen Universitetet. Frescati Sports Center en kontantfri anläggning och accepterar endast betalningar via kredit- eller bankkort och swish. Från hallen är det c:a 800 m till evenemangsområdet Följ ASICS Premiärmilens snitslar. 

Toaletter
Det finns toaletter i samband med evenemangsområdet. Använd toaletterna, inte naturen tänk på att vi är i Kungliga Nationalstadsparken. Se länk Kungliga Nationalstadsparken. 

Klädinlämning
Det finns ett område för klädinlämning i anslutning till evenemangsområdet. Riv av den perforerade delen längst ner på nummerlappen och sätt fast den hålade lappen på ryggsäcken/påsen med överdragskläder som lämnas in i klädinlämningen vid tävlingscentrumet. Den andra lappen lägger du i påsen/ryggsäcken.

Värdesaker
Lämna inga värdesaker i omklädningsrummen! Lämna dem till värdesaksinlämningen som ligger i anslutning till informationstältet nära målet. Du får tillbaka värdesakerna efter loppet mot uppvisandet av din nummerlapp.
OBS! Vi kan endast ta emot mindre saker såsom plånböcker, nycklar och mobiltelefoner etc.

Målgångsservice
När du går i mål får du först din fina medalj. Sedan bjuder vi på frukt, vatten och en kexchoklad (innehåller mjölk, sojabönor, vete)

Resultat och videofilmning
Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan på www.premiarmilen.se Alla löpare videofilmas vid målgången. Senast dagen efter loppet kan du gå in på hemsidan, se och dela videon på dig själv när du springer i mål.

SORTERA – VÅR PARTNER FÖR ÅTERVINNING

Allt skräp tas om hand av vår återvinningspartner Sortera. Beroende på vilken typ av skräp evenemanget genererar kan det förekomma olika typer av behållare. I regel finner du stora gröna sopkärl på hjul och gröna containers. Vid behov kan vi redan på plats separera matrester, pant och glas. Den stora potten skräp samlas upp i de stora gröna sopkärl eller i gröna containers som efter evenemanget hämtas av Sorteras för transport och eftersortering i deras stora anläggning i Järfälla. Längs banans vätskekontroller används alltid komposterbara muggar som även de samlas in i stora gröna sopkärl för att efter loppet samlas in och hämtas upp av Sortera. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl när du skal slänga något. Det underlättar både med både städning och återvinning. Läs mer om Sorteras verksamhet här.

KONTAKT

Har du några frågor inför ASICS Premiärmilen så kontakta gärna oss på telefon; 08-545 664 40 (vardagar kl. 9.00-12.00 och 13.00-15.30) eller på mail; info@premiarmilen.se.Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Youtube
Vimeo
Google Maps