INFORMATION FÖR DIG SOM SKA DELTA I ASICS PREMIÄRMILEN DEN 28 MARS 2020

Information med anledning av coronaviruset covid-19 (2020-03-11) 

Folkhälsomyndigheten har dag den 11/3 rekommenderat regeringen att besluta om att alla sammankomster och evenemang med fler än 500 deltagare tills vidare ska ställas in. Regeringen har sagt sig ha för avsikt att följa den rekommendationen. Då vi precis har nåtts av beskedet håller vi för tillfället på att reda ut hur detta kommer att påverka ASICS Premiärmilen som arrangeras den 28/3, och kommer så fort vi har ny information att återkomma till er om vad som gäller. Tillsvidare kommer vi dock att stänga anmälan till evenemanget.

Vi följer ständigt myndigheternas uppdateringar och beslut, och kommer att meddela er om förändringar sker. Detta är det besked vi kommer att kunna ge just nu och ber er att avvakta vidare kommunikation från oss.

Startbevis

Ditt startbevis får du via e-mail den 13 mars. Anmäler du dig efter den 13 mars får du ditt startbevis via e-mail inom några dagar efter anmälan. Ta med startbeviset (digitalt eller papper) när du hämtar din nummerlapp. Har du tappat bort startbeviset, ta med ID-handling.

Nummerlappsutdelning på Runners’ Store

Du hämtar din nummerlapp på Runners’ Store på Regeringsgatan 26, den 25-27 mars kl. 10.00-19.00. Om du inte har möjlighet att själv komma till nummerlappsutdelningen kan du lämna startbeviset till någon annan som hämtar din nummerlapp. Reser du långväga kommer det vara möjligt att hämta ut din nummerlapp i Informationstältet i evenemangsområdet kl. 09.00-11.00 den 28 mars.

Nummerlappen är personlig och får inte överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader.

På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Rabatt och specialerbjudande

Om du är bland de 100 första som hämtar din nummerlapp får du ett praktiskt waistpack från ASICS, värd 200 kr.
Under nummerlappsutdelningen erbjuder Runners´ Store erbjuder dessutom 20% rabatt på hela Asics ordinarie sortiment, mot uppvisande av startbevis (gäller den 25-29 mars och kan ej kombineras med andra erbjudanden och rabatter). Voucher delas ut i butiken för dig som vill handla via hemsidan.

När du hämtar din nummerlapp får du även en testförpackning av Medistus, en produkt som kan bidra till att du håller dig frisk fram till loppet.

Direktanmälan

Om du missat att anmäla dig till ASICS Premiärmilen kan du göra det på plats (i mån av plats) både vid nummerlappsutdelningen på Runners’ Store den 25-27 mars, och vid evenemangsområdet den 28 mars. Priset är då 495 kr, endast med kortbetalning/Swish. 

EVENEMANGSOMRÅDE

Hitta Hit

Norra Djurgården, där ASICS Premiärmilen avgörs, ingår i Nationalstadsparken, ett skogsområde som bjuder på unika naturvärden. Området är naturskyddat, vi ber dig därför att tänka på miljön vid val av transport på evenemangsdagen. 

Det smidigaste sättet att ta sig ut till evenemangsområdet är med tunnelbanans röda linje 14 till Universitetet eller buss 50, 540, 608 eller 676 (hållplats Universitetet eller Universitetet Norra). Ytterligare information finns på sl.se. Från T-banestationen följer du skyltar samt den svartgula snittslingen till starten.

Parkering

För dig som tar bil finns det ett fåtal parkeringsplatser på Frescatiområdet och vid Stockholm Sportscenter. Observera att Universitetets stora parkering, söder om Universitetsbyggnaden är avgiftsbelagd. Rådande parkeringsbestämmelser gäller så läs skyltningen noga.

Uppvärmning

Asics Frontrunner kommer att leda uppvärmningen som består av olika uppvärmningsövningar, dynamisk stretching, löpskolning och massor av glädje och energi. Missa inte det!

BANAN

Här kan du läsa mer om banan som är 10 kilometer och kontrollmät av Svenska Friidrottsförbundets banmätare Mikael Hill.

Start

Vi rekommenderar dig att ställa dig i någon av följande grupper för att nå maximal löprytm och för att få bästa resultat:

11.00 för deltagare som springer milen under 42 min
11.05 för deltagare som springer milen under 42 min
11.10 för deltagare som springer milen mellan 42-50 min
11.15 för deltagare som springer milen mellan 42-50 min
11.20 för deltagare som springer milen mellan 50-55 min
11.25 för deltagare som springer milen mellan 50-55 min
11.30 för deltagare som springer 55 min eller långsammare
11.35 för deltagare som springer 55 min eller långsammare

Starttiderna kan komma att justeras något, dvs det kan bli fler startgrupper med snävare tidsintervall om deltagarantalet kräver så.

Maraklar med farthållare och seedning

ASICS Premiärmilen kommer 2020 att vara det enda milloppet som är seedningsgrundande för ASICS Stockholm Marathon. För att ge dig allra bästa chans att nå din drömtid på milen har vi proffsiga farthållare från Garmin som kommer att hjälpa dig att springa din snabba mil.
Farthållarna kommer att springa med en flagga som tydligt markerar vilken sluttid de siktar på. Din tid på ASICS Premiärmilen gör att du blir automatiskt seedad till ASICS Stockholm Marathon. Seedningstiderna ser du nedan.

< 38.00 Grupp B
< 41.00 Grupp C
< 45.00 Grupp D
< 49.00 Grupp E
< 52.00 Grupp F
< 56.00 Grupp G

Snabbaste tjej och kille till 3 kilometer vinner 2 500 kronor

Du kanske inte vinner ASICS Premiärmilen – men du kan vara först till tre kilometer. Vår samarbetspartner Medistus arrangerar en spurttävling i tävlingen. Vid 3 kilometer finns tidtagning och måldomare som ser till att allt går rätt till. Men du, se till att du har krafter kvar (för att vinna spurtpriset vill vi att du tar dig i mål).

SERVICE

Omklädning

Vi rekommenderar att du kommer ombytt till evenemanget. Vid start- och målområdet finns ingen möjlighet till omklädnad. För 40 kronor kan du byta om i Frescati Sportscenter som ligger ett par hundra meter från T-banestationen Universitetet. Från hallen är det cirka 800 meter till evenemangsområdet. Följ den svartgula snitslingen.

Toaletter

Det finns toaletter vid evenemangsområdet. Använd toaletterna, inte naturen – tänk på att vi är i Kungliga Nationalstadsparken.

Klädinlämning

Det finns ett område för klädinlämning i anslutning till evenemangsområdet. Riv av den perforerade delen längst ner på nummerlappen och sätt fast den hålade lappen på ryggsäcken/påsen med överdragskläder som lämnas in i klädinlämningen vid tävlingscentrumet. Den andra lappen lägger du i påsen/ryggsäcken.

Värdesaker

Lämna inga värdesaker i omklädningsrummen! Om du inte kan ha med dig värdesakerna kan du på egen risk lägga dem i din väska som du lämnar in i klädinlämningen. Vi kan inte garantera något men gör givetvis allt vi kan för att ingenting kan försvinna, och har ett flertal funktionärer som håller koll på allt som är inlämnat.

Målgångsservice

När du går i mål får du först din fina medalj, sedan får du en bar från Enervit, en smoothie från Froosh, en kexchoklad från Cloetta (innehåller mjölk, sojabönor, vete) och en flaska Resorb.

Resultat och videofilmning

Direkt efter loppet hittar du den preliminära resultatlistan här på premiarmilen.se. Alla löpare videofilmas vid målgången. Senast dagen efter loppet kan du gå in på hemsidan, se och dela videon på dig själv när du springer i mål.

SORTERA – ETT HÅLLBART SAMARBETE!

Vi är mycket stolta över vårt samarbete med Sortera som kort innebär att du slänger och vi sorterar. Allt skräp slängs på ett och samma ställe, oavsett om det är containers eller sopkärl, i evenemangsområdet eller längs banan. Efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera som tar det för sortering och vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl eller containrar när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med Sortera. Läs mer om Sorteras verksamhet här.

KONTAKT

Har du några frågor inför ASICS Premiärmilen så kontakta oss gärna på telefon: 08-545 664 40 (vardagar kl. 9.00-12.00 och 13.00-15.30) eller på mail:  info@premiarmilen.se. Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Youtube
Vimeo
Google Maps