DELTAGARINFORMATION 
ASICS PREMIÄRMILEN DEN 28 AUGUSTI 2021

INFÖR ASICS PREMIÄRMILEN

Startbevis

I år kommer vi att skicka ut nummerlapparna till de som har anmält sig tidigt. Om du anmäler dig kort inpå loppet kan vi komma att skicka hem ett startbevis som du sen kan använda för att hämta ut din nummerlapp i informationstältet, som ligger i anslutning till evenemangsområdet.  Det kommer finnas personal både utanför och innanför evenemangsområdets avspärrningar som kommer att vara behjälpliga.

Nummerlapp

Nummerlappen är personlig och får inte överlåtas till någon annan löpare. För att tidtagningen ska fungera optimalt ska fliken i överkanten, som innehåller ett datachip, vara utvikt från kroppen med en vinkel på mellan 45 och 90 grader. På baksidan av nummerlappen skriver du namn och telefonnummer till anhörig, samt om du medicinerar eller har någon sjukdom. Detta för att underlätta för vår sjukvårdspersonal om du skulle få problem under loppet.

Evenemangsområde

Hitta hit

Loppet kommer att genomföras på Norra Djurgården som ingår i Nationalstadsparken och erbjuder unika naturvärden och miljöer. Området är naturskyddat och vi ber dig därför att tänka lite extra vid val av transportmedel till evenemangsdagen.

Du kan ta dig till evenmangsområdet på följande sätt:
– Ta tunnelbanans röda linje 14 till Universitetet
– Buss 670 från Tekniska Högskolan
– Buss 50 från Odenplan till Universitetet.

Ytterligare information finns på sl.se. Från T-banestationen följer du den blåvita snittslingen till starten.

Parkering

För dig som tar bil finns det ett fåtal parkeringsplatser på Frescatiområdet och vid Stockholm Sportscenter. Observera att Universitetets stora parkering, söder om Universitetsbyggnaden är avgiftsbelagd. Rådande parkeringsbestämmelser gäller, så läs skyltningen noga.

EVENEMANGSOMRÅDET

Med hänsyn till restriktionerna är evenemangsområdet indelat till ett startområde, där du lämnar in dina kläder, värmer upp eller besöker toaletten. När du har gått i mål väntar ett målområde där du får ta emot din medalj och ta emot härliga målprodukter.

BANAN

Banan är 10 km och är kontrollmätt av Svenska Friidrottsförbundets banmätare Mikael Hill.

Start

Vi kommer i år att dela upp starterna i två startgrupper med tanke på de rådande restriktionerna. För att få ett så smidigt och effektivt flöde som möjligt för alla inblandade ber vi er att komma till den starttid som är rekommenderad nedan.

  • 11:00 – För dig som vet med dig att du springer under 50 minuter.
  • 13:00 – För dig som springer på 50 minuter eller långsammare.

För att inte skapa för stora grupper kommer vi sedan på plats att kalla fram lagom stora grupper till start med cirka fem minuters mellanrum. 45 minuter före start öppnar vi upp startområdet för att alla ska ha gott om tid för att lämna in kläder, besöka toalett och värma upp.

Seedning till ASICS Stockholm marathon

ASICS Premiärmilen kommer 2021 att vara det enda milloppet som är seedningsgrundande för ASICS Stockholm Marathon. Din tid gör att du automatiskt blir seedad till ASICS Stockholm Marathon. Årets tider, som gäller för att seeda sig till respektive startgrupp är*:

< 38.00 Grupp B
< 41.00 Grupp C
< 45.00 Grupp D
< 49.00 Grupp E
< 52.00 Grupp F
< 56.00 Grupp G

*Med reservation för att antalet startgrupper i ASICS Stockholm Marathon kan ändras.

Missa inte spurtpriset!

Snabbaste tjej och kille till tre kilometer vinner 2500 kr! Du kanske inte vinner ASICS Premiärmilen – men du kanske är först till tre kilometer. Vår samarbetspartner Medistus arrangerar en spurttävling i tävlingen. Vid 3 km finns tidtagning och måldomare som ser till att allt går rätt till. Men du, se till att du har krafter kvar, för vi vill att du tar dig i mål.

Service

omklädning

Vi rekommenderar att du kommer ombytt till evenemanget.

Toaletter

Det finns toaletter i samband med evenemangsområdet. Använd toaletterna och inte naturen, tänk på att vi är i Kungliga Nationalstadsparken.

Klädinlämning

Det finns ett område för klädinlämning i anslutning till både start- och målområdet. Riv av den perforerade delen längst ner på nummerlappen och sätt fast den hålade lappen på ryggsäcken/påsen med överdragskläder som lämnas in i klädinlämningen vid startområdet. Den andra lappen lägger du i påsen/ryggsäcken.

Målgångsservice

När du går i mål får du din välförtjänta medalj, vi kommer även bjuda på svalkande vatten från Värska, en bar från Kronägg, samt en uppfriskande smoothie från Froosh. Dessutom får du en testförpackning av Medistus Antivirus.

sortera – ett hållbart samhälle

Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med Sortera som korthet innebär att du slänger och vi sorterar. Allt skräp slängs på ett och samma ställe, oavsett om det är o container eller sopkärl, i evenemangsområdet eller längs banan. Och efter evenemanget hämtas detta upp av Sortera som tar det för sortering och vidare hantering i sina anläggningar. Tack för att du alltid letar efter Sorteras gröna sopkärl eller container när du ska slänga något. Det underlättar vår städning och du är en viktig del i vårt hållbara samarbete med SorteVra.

kontakt

Har du några frågor inför ASICS Premiärmilen så kontakta gärna oss på telefon; 08-545 664 40 (tisdag – torsdag 9 -12 och 13 -15) eller på mail; info@premiarmilen.se.

Under evenemangsdagen hittar du vårt informationstält på evenemangsområdet.

Youtube
Vimeo
Google Maps