ASICS PREMIÄRMILEN

2020-06-10: Evenemangen i augusti och september är inställda – det här gäller för ersättningsloppen
Vi i idrottsföreningarna Spårvägens FK och Hässelby SK, som tillsammans benämns Marathongruppen, har idag tvingats ta beslutet att ställa in våra planerade evenemang i augusti fram till mitten av september. De ASICS Premiärmilen-deltagare som valt STHLM Urban Trail (9/8), Tjejmilen (29/8), STHLM 10 (30/8) eller ASICS Stockholm High Five (4/9) som ersättningslopp har fått ett mejl med information om den kompensation vi erbjuder istället. Om du inte har fått mejlet (och det inte finns i din skräppost), kontakta oss på info@premiarmilen.se så hjälper vi dig.

Som läget ser ut just nu fortsätter vi att planera för Tjurruset Stockholm (3/10), STHLM Loop (24/10), Höstrusket (7/11) och STHLM Trail Run (8/11). Anmälan kvarstår för dig som valt något av dessa evenemang som ersättningslopp. Vi följer myndigheternas uppdateringar och kommer att meddela senast den 1 september (för Tjurruset och STHLM Loop) samt den 1 oktober (för Höstrusket och STHLM Trail Run) om evenemangen går att genomföra.

FAQ ANGÅENDE CORONAVIRUSET

2020-03-12: ASICS Premiärmilen ställs in
Efter regeringens beslut igår om att alla sammankomster med fler än 500 deltagare ska ställas in har vi idag varit tvungna att ta beslutet att ställa årets upplaga av ASICS Premiärmilen som skulle arrangerats den 28 mars. Det är ett ledsamt beslut att ta men självklart är det viktigaste att hälsan för våra deltagare, funktionärer och leverantörer går först, och bestämmelserna från myndigheterna följs. Vi kommer att erbjuda de anmälda deltagarna till ASICS Premiärmilen en fri startplats till valfritt av några av Maratongruppens övriga evenemang under året.PRISSTEGEN

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt. Se vår prismatris för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2020.

Du som är född 2000 eller senare springer gratis
Som landets största arrangör av motionsevenemang vill Marathongruppen främja folkhälsan. Ett sätt vi gör det på är att under 2020 bjuda ungdomar, födda 2000 eller senare på anmälningsavgiften till ASICS Premiärmilen och ett antal andra motionslopp. Du får delta i ASICS Premiärmilen från det år du fyller 15 år (född 2005 eller tidigare). Anmäl dig i klassen ”Max 20 år”. Observera att du måste visa ID-handling när du hämtar din nummerlapp.

PERIOD 1

295 kr

18/8–3/11 2019
PERIOD 2

375 kr

4/11 2019–16/2 2020
PERIOD 3

435 kr

17/2–24/3 2020
PERIOD 4

495 kr

26/3-28/3 2020

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din internetbank
• Betala med Visa, MasterCard
• Betala med faktura via Klarna

Genom att anmäla dig till loppet godkänner du ASICS Premiärmilens allmänna villkor. Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återbetalas ej om du tvingas lämna återbud såvida du inte tecknat Folksams motionsloppsförsäkring och uppfyller villkoren i denna försäkring.

Köp presentkort

SEEDNINGSTIDER FÖR ASICS STOCKHOLM MARATHON

ASICS Premiärmilen är ett officiellt seedningslopp för ASICS Stockholm Marathon. Gör du en snabb miltid i ASICS Premiärmilen finns möjligheten att du får starta längre fram i maran. 

Tidigare har löpare i ASICS Stockholm Marathon fått startplats baserad på de senaste två årens bästa resultat på halvmaraton eller längre. Men nu finns chans att i ASICS Premiärmilen springa sig till en bättre startposition. Loppet är det enda milloppet som är seedningsgrundande för maran. Seedningstiderna gäller för alla löpare även de som har maraton- och halvmaratontider, så alla har chansen att förbättra sin startposition. Tiderna som gäller för att seeda sig till respektive startgrupp är:

< 38.00 Grupp B
< 41.00 Grupp C
< 45.00 Grupp D
< 49.00 Grupp E
< 52.00 Grupp F
< 56.00 Grupp G

Det kommer att finnas farthållare för respektive seedningstid. Läs mer i deltagarinfon om vilken startgrupp du ska välja beroende på vilken sluttid du siktar på.

NUMMERLAPPSUTDELNING

Du kan hämta ut din nummerlapp på Runner’s Store dagarna innan loppet eller direkt på evenemangsområdet på loppdagen.Ta med ditt startbevis, som du får på mejlen i god tid innan loppet. Är du en av de 100 första som hämtar din nummerlapp på Runners’ Store (25-27 mars) får du en smart midjeväska från ASICS (värde 200 kr) där du säkert förvarar telefon, nycklar och andra tillhörigheter under löpturerna. Under nummerlappsutdelningen får du som Premiärmilen-deltagare dessutom köpa ASICS ordinarie sortiment till 20 procent rabatt på Runners’ Store, vid uppvisande av nummerlappen.

Öppettider nummerlappsutdelning på Runners’ Store (Regeringsgatan 26, Stockholm):
Onsdag-fredag 25-27 mars, kl. 10.00-19.00

Öppettider nummerlappsutdelning på evenemangsområdet (kom i god tid, första start går 11.00):
Lördag 28 mars, kl. 9.00-11.00


SERVICE

 

TIDTAGNING

Vår samarbetspartner, RaceTimer, svarar för tidtagningen. Med hjälp av ett chip på nummerlappen noteras din tid från det att du passerar startlinjen till du passerar mållinjen. Du får också din mellantid vid 5 000 m.

VÄTSKA

Vätskestationer finns strategiskt utplacerade längst banan.

KLÄDINLÄMNING

Det finns möjlighet att lämna in väskor/kläder på evenemangsområdet. Vi har ingen separat värdesaksinlämning men du kan lämna värdesaker i väskan vid klädinlämningen där vi har funktionärer som gör allt för att hålla koll på sakerna. Du lämnar dem dock på egen risk. 


FARTHÅLLARE

För att ge dig allra bästa chans att nå din drömtid på milen har vi erfarna farthållare från Garmin som hjälper dig att springa din snabba mil. Farthållarna kommer att springa med en flagga som tydligt markerar vilken sluttid de siktar på. Följande sluttider finns att välja på: 38, 41, 45, 49, 52, 56 och 60 minuter. Läs mer i deltagarinfon om vilken startgrupp du ska välja beroende på vilken sluttid du siktar på.

UPPVÄRMNING

ASICS FrontRunner är tillbaka i år igen för att hålla i sin populära uppvärmning inför starten. De bjuder på olika uppvärmningsövningar, dynamisk stretching, löpskolning och massor av glädje och energi. Missa inte det!

 

 

STARTEN

Loppet startar klockan 11.00 på Norra Fiskartorpsvägen, nära Frescatis Universitetsområde. Det kommer att finnas åtta startgrupper med fem minuters mellanrum mellan varje start: 11.00, 11.05, 11.10, 11.15, 11.20, 11.25, 11.30 och 11.35. 

MAXTID

Maxtiden är inte huggen i sten men vår rikttid är cirka 2 timmar.

BANAN

ASICS Premiärmilens bana går på Norra Djurgården. Start- och målområde ligger ca 500 meter från T-banestationen Universitetet. Du springer ett varv på en relativt flack och snabb 10-kilometersbana. Underlaget är främst asfalt. Banan är kontrollmätt av Micke Hill som är en av Svenska friidrottsförbundets godkända banmätare. Med reservation för ändringar.

KONTAKT

Undrar du över något så kontakta gärna ASICS Premiärmilens kansli:
E-mail: info@premiarmilen.se Telefon: 08-545 664 40 måndag till fredag kl 9–12 och 13–15.30.

Youtube
Vimeo
Google Maps