ASICS PREMIÄRMILEN
28 AUGUSTI 2021

ASICS Premiärmilen bjuder på en lättsprungen mil på en snabb och relativt flack bana genom natursköna Norra Djurgården. Start- och målområde cirka 500 meter från Universitetets tunnelbanestation. ASICS Premiärmilen arrangeras av friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK (Marathongruppen) i samarbete med Fredrikshofs FIF. 

Resultat 2021
DELTAGARINFORMATION 2021

SÅ GENOMFÖR VI ASICS PREMIÄRMILEN 2021

Från den 1 juli är det tillåtet med motionsevenemang med 900 deltagare samtidigt i start- och målområdet (fler kan befinna sig på banan). Det är utifrån dessa restriktioner vi har planerat upplägget för årets ASICS Premiärmilen. 

NYTT! STARTTIDER 11.00 och 13.00

På grund av det rådande läget med pandemin är vi noga med att göra ASICS Premiärmilen så smittsäkert som möjligt – och vi följer alla rekommendationer och riktlinjer. Därför kommer hela startområdet att vara inhägnat och endast personer som har nummerlapp får komma in.

Nummerlapparna kommer att skickas på posten (du bör ha den senast i början av loppveckan, v.34). Sent anmälda får ett digitalt startbevis för att hämta ut nummerlappen på evenemangsområdet under loppdagen.

Nytt för årets upplaga är att vi kommer att ha en förmiddags- och en eftermiddagsstart. Du som planerar att genomföra loppet på en tid snabbare än 50 minuter startar klockan 11.00 och för dig som springer loppet på 50 minuter eller uppåt rekommenderar vi att du kommer till starten klockan 13.00.

Du som löpare väljer själv vilken av tiderna du vill starta (du behöver inte föranmäla ditt val), men vi ber dig att hålla dig till de rekommendationer vi angett angående beräknad sluttid. Detta för att vi ska få en så jämn fördelning mellan de båda starttiderna som möjligt. 

Vi har räknat på antal personer, ytor och säkertställt att vi alltid kommer att kunna hålla ett säkert antal personer på en och samma plats, men det är av stor vikt att även du som löpare bidrar till ett smittsäkert evenemang genom att:

– Hålla avstånd
– Tvätta och sprita händerna
– Stanna hemma vid symtom på covid-19
– Röra endast de muggar du ska dricka ur vid vätskestationerna
– Lyssna och följ funktionärers och speakerns uppmaningar

INFO OM EFTERANMÄLAN PÅ EVENEMANGSDAGEN

ASICS Premiärmilens webbanmälan är öppen till och med den 24 augusti. Därefter finns möjlighet att anmäla sig på plats under evenemangsdagen den 28 augusti. Efteranmälan görs i informationstältet på evenemangsområdet på Norra Djurgården (se karta under Deltagarinformation) och är öppen 10.00-10.30 (inför första start klockan 11.00) samt 12.00-12.30 (inför andra start klockan 13.00). Läs mer om vilken starttid du ska välja ovan. 

PRISSTEGEN

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt. Se vår prismatris nedan för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2021.

PERIOD 1

295 kr

17/9–1/11 2020
PERIOD 2

375 kr

2/11 2020 – 23/5 2021
PERIOD 3

435 kr

24/5–24/8 2021
PERIOD 4

495 kr

28/8 2021 (på plats)

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din internetbank
• Betala med Visa, MasterCard eller Swish
• Betala med faktura via Klarna

Genom att anmäla dig till loppet godkänner du ASICS Premiärmilens allmänna villkor. Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återbetalas ej om du tvingas lämna återbud såvida du inte tecknat Folksams motionsloppsförsäkring och uppfyller villkoren i denna försäkring.

NYHET: VÄRDECHECK

Du kan också välja att köpa en värdecheck. Den fungerar som en vanlig startplats, men du väljer vilket av kommande tre år som du vill springa det evenemang du betalat för. Då kan du lugnt avvakta till dess du känner dig redo att lösa in startplatsen.  Läs mer om värdechecken nedan.  

OM VÄRDECHECKEN

SEEDNING FÖR ASICS STOCKHOLM MARATHON

ASICS Premiärmilen är det enda milloppet som är seedningsgrundande för ASICS Stockholm Marathon. Seedningstiderna gäller för alla löpare även de som har maraton- och halvmaratontider, så alla har chansen att förbättra sin startposition! Årets tider, som gäller för att seeda sig till respektive startgrupp på maran, är*:

< 38.00 Grupp B
< 41.00 Grupp C
< 45.00 Grupp D
< 49.00 Grupp E
< 52.00 Grupp F
< 56.00 Grupp G

*Med reservation för att antalet startgrupper i ASICS Stockholm Marathon kan ändras. 

SERVICE UNDER LOPPET

 

TIDTAGNING

Vår samarbetspartner, RaceTimer, svarar för tidtagningen. Med hjälp av ett chip på nummerlappen noteras din tid från det att du passerar startlinjen till du passerar mållinjen. Du får också din mellantid vid 5 000 m.

VÄTSKA

Vätskestationer finns strategiskt utplacerade längs banan.

KLÄDINLÄMNING

Det finns möjlighet att lämna in väskor/kläder på evenemangsområdet. Vi har ingen separat värdesaksinlämning men du kan lämna värdesaker i väskan vid klädinlämningen där vi har funktionärer som gör allt för att hålla koll på sakerna. Du lämnar dem dock på egen risk. 

STARTTIDER

Du som planerar att genomföra loppet på en tid snabbare än 50 minuter startar klockan 11.00 och för dig som springer loppet på 50 minuter eller uppåt rekommenderar vi att du kommer till starten klockan 13.00. Du som löpare väljer själv vilken av tiderna du vill starta (du behöver inte föranmäla ditt val), men vi ber dig att hålla dig till de rekommendationer vi angett angående beräknad sluttid. Detta för att vi ska få en så jämn fördelning mellan de båda starttiderna som möjligt. 

MAXTID

Maxtiden är inte huggen i sten men vår rikttid är cirka 2 timmar.

BANAN

ASICS Premiärmilens bana går på Norra Djurgården. Start- och målområde ligger cirka 500 meter från T-banestationen Universitetet. Du springer ett varv på en snabb 10-kilometersbana. Underlaget är främst asfalt. Banan är kontrollmätt av Micke Hill som är en av Svenska friidrottsförbundets godkända banmätare. Med reservation för ändringar.

KONTAKT

Om du har frågor eller funderingar, mejla oss gärna på: info@premiarmilen.se. Du kan också ringa till kundtjänst på: 08-545 664 40.

Youtube
Vimeo
Google Maps