ASICS PREMIÄRMILEN


Byt ut burrandet från löpbandet till nyvaket fågelkvitter och låt benen äntligen få springa fritt igen på bar mark. Eller har du kanske tagit en skön vintervila från löpningen? ASICS Premiärmilen är det perfekta loppet för dig som vill kick-starta träningen eller helt enkelt känna på formen inför säsongens kommande lopp. ASICS Premiärmilen är också det enda milloppet där du kan seeda dig för ASICS Stockholm Marathon.

TILL ANMÄLAN

PRISSTEGEN

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt. Se vår prismatris för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2019.

PERIOD 1

295 kr

19/8–4/11 2018
PERIOD 2

345 kr

5/11 2018–17/2 2019
anmälan
PERIOD 3

395 kr

18/2–27/3 2019
PERIOD 4

450 kr

30/3 2019

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din internetbank. • Betala med Visa, MasterCard.
• Betala med faktura via Klarna.

Du får delta i ASICS Premiärmilen från det år du fyller 18 år (född 2001 eller tidigare). Genom att anmäla dig till loppet godkänner du ASICS Premiärmilens  allmänna villkor. Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återbetalas ej om du tvingas lämna återbud såvida du inte tecknat Folksams motionsloppsförsäkring och uppfyller villkoren i denna försäkring.

Köp presentkort

SEEDNINGSTIDER FÖR ASICS STOCKHOLM MARATHON

ASICS Premiärmilen är ett officiellt seedningslopp för ASICS Stockholm Marathon. Gör du en snabb miltid i ASICS Premiärmilen finns möjligheten att du får starta längre fram i maran.

Tidigare har löpare i ASICS Stockholm Marathon fått startplats baserad på de senaste två årens bästa resultat på halvmaraton eller längre. Men nu finns chans att i ASICS Premiärmilen springa sig till en bättre startposition. Loppet är det enda milloppet som är seedningsgrundande för maran. Seedningstiderna gäller för alla löpare även de som har maraton- och halvmaratontider, så alla har chansen att förbättra sin startposition.
Seedningstider för 2019 publiceras i februari 2019.


SERVICE

 

TIDTAGNING

Vår samarbetspartner, RaceTimer, svarar för tidtagningen. Med hjälp av ett chip på nummerlappen noteras din tid från det att du passerar startlinjen till du passerar mållinjen. Du får också din mellantid vid 5 000 m.

VÄTSKA

Vätskestationer finns strategiskt utplacerade längst banan.

VÄRDESAKS- & KLÄDINLÄMNING

Det finns möjlighet att lämna in både värdesaker och väskor/kläder på evenemangsområdet. Tänk på att vara ute i god tid om du vill lämna in något så du inte kommer sent till start.


FARTHÅLLARE

För att ge dig allra bästa chans att nå din drömtid på milen har vi erfarna farthållare från Garmin som hjälper dig att springa din snabba mil. De tider farthållarna håller är baserade på de seedningstider som gäller för ASICS Stockholm Marathon. Farthållarna kommer att springa med en flagga som tydligt markerar vilken sluttid de siktar på.

STARTEN

Loppet startar på Norra Fiskartorpsvägen, nära Frescatis Universitetsområde. Första start är kl. 11:00.

MAXTID

Maxtiden är inte huggen i sten men vår rikttid är ca 2h.

BANAN

ASICS Premiärmilens bana går på Norra Djurgården. Start- och målområde ligger ca 500 meter från T-banestationen Universitetet. Du springer ett varv på en relativt flack och snabb 10 kilometersbana. Underlaget är främst asfalt. Banan är kontrollmätt av Micke Hill som är en av Svenska friidrottsförbundets godkända banmätare. (Banan på bilden är 2018 års bankarta, ändringar kan komma att genomföras inför loppet 2019.)

KONTAKT

Undrar du över något så kontakta gärna ASICS Premiärmilens kansli:
E-mail: info@premiarmilen.se Telefon: 08-545 664 40 måndag till fredag kl 9–12 och 13–16.