ASICS PREMIÄRMILEN
27 MARS 2021

Lördagen den 27 mars 2021 inleder ASICS Premiärmilen 2021 års loppsäsong. Det ultimata 10-kilometersloppet för dig som antingen vill kickstarta årets träning eller som vill känna på formen inför kommande lopp. ASICS Premiärmilen är det enda milloppet där du kan seeda dig för en bättre startgrupp i ASICS Stockholm Marathon. 

ASICS Premiärmilen arrangeras av friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK i samarbete med Fredrikshofs FIF. 

ANMÄLAN

SÅ KOMMER VI GENOMFÖRA ASICS PREMIÄRMILEN 2021

Hur coronaviruset kommer att påverka lopp som ska arrangeras 2021 är ännu inte känt, men vi på Marathongruppen kämpar hårt för att kunna genomföra säkra och roliga evenemang för er löpare – trots den ovisshet vi fortfarande lever och verkar i. Förutsättningarna för att arrangera evenemang i pandemitiderna förändras ständigt. När vi i början av september öppnade anmälan till ASICS Premiärmilen fanns det indikationer på att restriktionerna redan då var på väg att lätta och vi var därför säkra på att kunna öppna anmälan som vanligt. Nu under hösten har vi lagt mycket tid och energi för att så tidigt som möjligt kunna presentera de olika scenarierna för hur evenemanget kommer att gå till.

RESERVDATUM: 28 AUGUSTI 2021

Vårt mål är att genomföra ASICS Premiärmilen den 27 mars 2021, och våra två huvudscenarier går ut på att det ska vara möjligt. Men vi vet ännu inte hur situationen kommer se ut i vår och hösten 2021 börjar redan att fyllas av andra evenemang. Därför har vi valt att redan nu säkra ett alternativt höstdatum. Loppet är inte flyttat, men om vi hamnar i en situation där vi måste göra det, så är 28 augusti vårt reservdatum. Senast den 17 februari kommer vi meddela om loppet flyttas till hösten.

MER OM SCENARIOARBETET

NYHET 2021: VÄRDECHECK – EN FLEXIBEL STARTPLATS

Det läget vi befinner oss i är annorlunda jämfört med ett vanligt år och för att du som deltagare ska kunna känna en större trygghet inför kommande evenemang, har vi som komplement till köp av vanliga startplatser tagit fram en produkt som vi kallar för värdecheck. Värdechecken fungerar som en vanlig startplats, men du kan välja vilket av kommande tre år som du vill springa det evenemang du betalat för. Du kan då lugnt avvakta till dess du känner dig redo för att lösa in startplatsen. När du har löst in värdechecken går den inte längre att flytta till en kommande upplaga.

MER OM VÄRDECHECKEN

PRISSTEGEN

Beroende på när du anmäler dig under året så varierar priset. Du vinner på att anmäla dig tidigt. Se vår prismatris för närmare information om de olika nivåerna som gäller fram till loppet 2021.

PERIOD 1

295 kr

17/9–1/11 2020
PERIOD 2

375 kr

2/11 2020 – 15/2 2021
ANMÄLAN
PERIOD 3

435 kr

16/2–23/3 2021
PERIOD 4

495 kr

25/3–27/3 2021 (på plats)

Du kan välja mellan följande betalningsalternativ:
• Betala direkt hos din internetbank
• Betala med Visa, MasterCard eller Swish
• Betala med faktura via Klarna

Genom att anmäla dig till loppet godkänner du ASICS Premiärmilens allmänna villkor. Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften återbetalas ej om du tvingas lämna återbud såvida du inte tecknat Folksams motionsloppsförsäkring och uppfyller villkoren i denna försäkring.


SEEDNING FÖR ASICS STOCKHOLM MARATHON

ASICS Premiärmilen är det enda milloppet som är seedningsgrundande för ASICS Stockholm Marathon. Seedningstiderna gäller för alla löpare även de som har maraton- och halvmaratontider, så alla har chansen att förbättra sin startposition! Årets tider, som gäller för att seeda sig till respektive startgrupp på maran, är*:

< 38.00 Grupp B
< 41.00 Grupp C
< 45.00 Grupp D
< 49.00 Grupp E
< 52.00 Grupp F
< 56.00 Grupp G

*Med reservation för att antalet startgrupper i ASICS Stockholm Marathon kan ändras. 

SERVICE UNDER LOPPET

 

TIDTAGNING

Vår samarbetspartner, RaceTimer, svarar för tidtagningen. Med hjälp av ett chip på nummerlappen noteras din tid från det att du passerar startlinjen till du passerar mållinjen. Du får också din mellantid vid 5 000 m.

VÄTSKA

Vätskestationer finns strategiskt utplacerade längst banan.

KLÄDINLÄMNING

Det finns möjlighet att lämna in väskor/kläder på evenemangsområdet. Vi har ingen separat värdesaksinlämning men du kan lämna värdesaker i väskan vid klädinlämningen där vi har funktionärer som gör allt för att hålla koll på sakerna. Du lämnar dem dock på egen risk. 

FARTHÅLLARE

För att ge dig allra bästa chans att nå din drömtid på milen har vi erfarna farthållare från Garmin som hjälper dig att springa din snabba mil. Farthållarna kommer att springa med en flagga som tydligt markerar vilken sluttid de siktar på. Följande sluttider finns att välja på: 38, 41, 45, 49, 52, 56 och 60 minuter.

STARTEN

Mer information om specifika starttider och startgrupper kommer när loppet närmar sig och vi vet mer om vilket upplägg som krävs för ett coronasäkert evenemang. Här kan du läsa mer om vårt scenarioarbete inför 2021 års evenemang

MAXTID

Maxtiden är inte huggen i sten men vår rikttid är cirka 2 timmar.

BANAN

ASICS Premiärmilens bana går på Norra Djurgården. Start- och målområde ligger cirka 500 meter från T-banestationen Universitetet. Du springer ett varv på en snabb 10-kilometersbana. Underlaget är främst asfalt. Banan är kontrollmätt av Micke Hill som är en av Svenska friidrottsförbundets godkända banmätare. Med reservation för ändringar.

KONTAKT

Undrar du över något så mejla oss gärna på: info@premiarmilen.se. Du kan också ringa till oss på: 08-545 664 40.

Youtube
Vimeo
Google Maps